Dermapen

  • Dermapen tretman s hijauluronom - 250,00 KM
  • Paket tri tretmana - 600,00 KM

Dermapen tretman je antiage tretman 21 vijeka. Prelaskom dermapena preko kože stimuliše se regeneracija i zatezanje kože lica, vrata i dekoltea. Ovom procedurom stimuliše se proizvodnja kolagena i omogućava bolja apsorpcija aktivnih supstanci.

Šta je dermapen?

Dermapen je elektronski uređaj koji koristi sterilne mikroiglice koje probijaju kožu vertikalno. Ono što dermapen svrstava u sam vrh anti-age metoda 21. vijeka je mogućnost podešavanja dubine prodiranja i vertikalni ugao uboda mikroiglicama čime se povećava efikasnost samog tretmana. 

Za razliku od drugih proizvoda s mikroiglicama, Dermapen ima poseban vertikalni ugao uboda mikroiglicama kojim se postiže efikasniji unos aktivnih sastojaka u dublje slojeve kože. Ujedno, zbog vertikalnog ugla uboda mikroiglicama se mogu sigurnije i bolje tretirati teško dostupna mjesta (oko očiju, nosa i usana).

Prednost Dermapena je u tome što su njegove iglice pet puta tanje i čak 100 puta gušće od aparata koji rade na istom principu (dermaroleri). Dermapen je po dimenzijama veoma mali, pa je mnogo pogodniji za upotrebu i definitivno je efikasniji od dermalnog rolera. Velika prednost je i u tome što je tretman Dermapenom brži i manje je bolan.

Tretman Dermapenom omogućava lifting lica i otklanjanje bora, smanjenje pora i poboljšanje izgleda kože već poslije prvog tretmana.

Najbolji rezultati vide se na koži sa dubokim borama i ožiljcima od akni.

Klinički je potvrđeno da se nivo kolagena povećava za 100%.

Na koji način se postižu efekti?

Efekti dermapenom se postižu na dva načina – farmakološkim dejstvom preparata, jer dermapenom omogućavamo da koktel prodre dublje u kožu baš tamo gdje treba da ispolji svoje dejstvo i fizičkom stimulacijom kože mikroubodima, jer podstičemo kožu na samoregeneraciju.

Tretman započinjemo temeljnim čišćenjem kože odgovarajućim proizvodom prilagođenim tipu kože koja se tretira. Zatim slijedi enzimski piling koji skida rožnati sloj, a preparati brže i efikasnije prodiru u potkožno tkivo. Nakon toga na lice se nanosi anestetik krema. Neposredno prije tretmana lice se dezinfikuje. Tretman započinje nanošenjem aktivne ampule u zavisnosti od tipa i stanja kože kao i od efekta koji želimo da postignemo. Kružnim i horizontalnim pokretima mikroiglice će prodrijeti u kožu i podstaknuti stvaranje kolagena. Nakon tretmana nanosi se odgovarajuća dermokozmetika da dodatno nahrani i umiri kožu.

Da li je procedura bolna?

Dermapen koristi fine i tanke iglice, tako da pacijent osjeća blago peckanje. Kod klijenata koji su osjetljiviji na bol koristi se anestetik u obliku kreme.

Koliko tretmana je potrebno?

U zavisnosti od tipa kože, intenziteta promjena, vrste problema koji se rješava i regije koja se tretira da bi se postigli maksimalni rezultati, potrebno je uraditi 3 do 5 tretmana u seriji sa razmakom od 2 do 4 sedmice.

Kada se nakon serije tretmana postignu željeni efekti, veoma je važno održavati stimulaciju kolagena primjenom tretmana održavanja na svakih 3-6 mjeseci.